Aan de Beekweg staat naast onze woonboerderij de Beekloft. Dit is een gerenoveerde oude vakwerkschuur die in gebruik is als luxe vakantiewoning. De ruime zithoek en woonkeuken bevinden zich, net als in een loft, in een open ruimte. Er is een gezellige zithoek met een pellet kachel. Openslaande deuren naar een eigen terras versterken het gevoel dat je hier midden in de natuur bent. Bij mooi weer is het een heerlijk plekje voor een ontbijt in de ochtendzon. Op de begane grond is een badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. De hele woning is voorzien van centrale verwarming. De woning is energie neutraal gebouwd.

Op de eerste verdieping is een slaapkamer met tweepersoons boxspringbed en een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden.

Bij de Beekloft staat een op hout gestookte Finse Barrelsauna voor 4 personen met uitzicht op de Buursebeek. Hier kom je vanzelf op adem!

Het Bakhuis was ooit de plek waar het brood werd gebakken voor de boerderijbewoners. In 2015 is het huis volledig gerestaureerd, het biedt plek aan 2 personen. Via de entree kom je in een knusse woonkamer met houtkachel en vloerverwarming. Rond de houtkachel is een zithoek met een bank. De keuken biedt uitzicht op het omringende landschap, de openslaande deuren zorgen voor een echt buitengevoel. Het beschutte terras ligt onder een oude kastanjeboom en naast een boomgaard en biedt uitzicht op een stukje oeroude natuur waar dagelijks de Schotse Hooglanders komen grazen.

Verdieping

Door een vide is er direct contact tussen de beneden- en bovenverdieping. Het balkenplafond op de benedenverdieping is op 2 meter hoogte. Op de verdieping is de slaapkamer met een tweepersoons boxspring en een badkamer met wastafel en douche.

Schrijvershuisje

Het Bakhuis is een huisje waar je rust kunt vinden; de perfecte plek om even los van alles te komen en inspiratie te vinden. Daarom bieden we het aan als ‘Schrijvershuisje’. Om in je dagboek te schrijven, verhalen te bedenken of om van je writers block af te komen. Welke meesterwerken zouden hier tot stand komen?

In Twente werden boerderijen vaak gepacht van de eigenaren van het landgoed. De ‘hoge heren’ wilden wel op jacht kunnen op eigen terrein. Om vooraf en na afloop te verzamelen, hadden ze de beschikking over Heerenkamers bij de verpachte boerderijen.

De Heerenkamer dateert uit ca. 1905 en is in 2015 gerestaureerd. Het verblijf is geschikt voor 4-5 personen. De gezellige woonkeuken doet denken aan vroeger, maar is wel uitgerust met alle luxe voorzieningen. Vanuit de keuken kom je op de veranda. Een heerlijk plekje waar je koelte vindt bij warm weer en beschutting tegen regen en wind. De woonkamer met houten vloer heeft een houtkachel, die een behaaglijke warmte geeft.  De gehele woning is voorzien van centrale verwarming. De hoge plafonds en warme kleurstelling maken de Heerenkamer zowel ruim en licht als sfeervol en gezellig.

Verdieping

Op de verdieping zijn twee slaapkamers met boxspring-bedden. Een tweepersoonsbed en 3 eenpersoonsbedden. Op de grootste slaapkamer is een 3e bed aanwezig. De badkamer heeft een 2e toilet, wastafel en douche.

Ieder seizoen de leukste inspiraties ontvangen?
X