ECO logies

Onze drie vakantiewoningen staan in een mooi natuurgebied. Voor veel gasten is het een bijzondere ervaring om in eigen land (weer) kennis te maken met stilte, de prachtige ongerepte natuur en vogelgeluiden in de vroege ochtend. Het vraagt ook van ons allemaal om er zuinig mee om te gaan. Daar begint voor ons duurzaamheid.

Wij proberen veel te doen om het milieu te sparen, zonder dat onze gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Het een is zichtbaar en het andere niet. Zo hebben wij bij de renovatie van de woningen in 2015 gekozen voor energiebesparende maatregelen zonder karakteristieke elementen van de huizen verloren te laten gaan.

Naast isolatie is bij de renovatie van de huizen gebruik gemaakt van duurzame materialen en nieuwe technieken. Ons woonhuis en de Beekloft zijn niet meer aangesloten op het gasnet. Ze worden met een biomassaketel op duurzame wijze verwarmd.  Voor warm water hebben we een warmtepompboiler die 75% minder energie verbruikt. Onze energie wordt opgewekt door 30 zonnepanelen. 

Het afval wordt gescheiden en het GFT wordt na compostering op eigen erf gebruikt voor bodemverbetering. Al onze woningen worden schoongemaakt met biologisch afbreekbare schoonmaakproducten zonder een concessie te hoeven doen aan de vereiste hygiëne.

Onze erven staan vol fruitbomen en we hebben onze eigen moestuin waar groentes en kruiden in staan. De bloemenveldjes voor bijen en vlinders rondom onze huizen maken de natuurbeleving extra puur.

Ieder seizoen de leukste inspiraties ontvangen?
X