Renske in haar sas in Twente

9 juni 2020
Geschreven door Renske

Onze vakantieplannen voor dit jaar waren aanvankelijk op het buitenland gericht. Maar helaas gooide de Corona crisis roet in het eten. Gelukkig vonden mijn vriend en ik na flink zoeken een mooi natuurhuisje in het Twentse Buurse.

De weersvoorspellingen zagen er somber uit in de week dat wij op vakantie zouden gaan. Grijs en motregen voor meerdere dagen. Typisch Nederlands zou je zeggen. Maar met een heerlijke kachel en ruime huiskamer in de Beekloft besloot ik mijn auto vol te pakken met veel spullen waar ik mee aan de slag kon gaan. Dus ook een berg met naai klusjes, met een naaimachine en naaidoos. Fijn om op zo’n regendag met de kachel en een muziekje aan alles te kunnen afmaken waar ik thuis maar steeds niet aan toe kwam. Gitaar en accordeon ook in de achterbak; ik wilde die stukken die nog niet zo lekker liepen goed doorspelen. Bij de kachel….

De fiets ging ook mee. Zo kon ik , wanneer het even droog zou zijn, de omgeving gaan verkennen. Toen we in Buurse aankwamen stond ons een fijne en hartelijke ontvangst te wachten, een heerlijk huis en….het regende niet! Wat hadden we daar een prachtige zonnige week. Geen drup regen gezien, alleen Dirk-Jan die de rododendrons sproeide. We hebben gefietst, gewandeld, genoten van alle vogels, het vele groen en de bloemen. En voor ons als stadsmensen is de stilte zo fijn!

En die volle achterbak dan? Ik heb buiten aan de picknicktafel genoten: naaimachine erop, verlengkabeltje in het buiten stopcontact, parasol ernaast en een koud biertje tussen de garenklosjes.

We konden iedere dag buiten ontbijten en als we al binnen waren gooiden we lekker de tuindeuren open. Alleen in de avond de kachel even aan. Voor het slapen buiten nog even de sterren tellen  Véél meer dan thuis in het midden des lands.

Zo dachten we de zon van Calabrië en alle buitenlucht van de wandelingen te moeten missen, zo vonden we die hier onverwachts terug.

Het was fijn, we hebben genoten!

Recente verhalen

Ieder seizoen de leukste inspiraties ontvangen?
X