Vakantie met 3 vriendinnen en kip Agaath

25 juli 2019
Geschreven door Sophie

Dit jaar besloten we onze jaarlijkse vriendinnenweek door te brengen in het Twentse Haaksbergen bij Natuurlogies Buurse Buiten. We hadden er ontzettend veel zin in. Toch moesten we onze aankomst helaas wat vertragen: een van de partners van ons vieren heeft vlak voor ons vertrek zijn bovenbeen gebroken en moest een paar dagen in het ziekenhuis verblijven. Eenmaal thuis kon hij zich niet alleen redden zodat dat onze vriendin in en om huis moet blijven de eerste tijd. Na de eerste schrik en de operatie hebben we afgesproken om met z’n drieën toch een midweek te komen. Het weekend ervoor gebruikten we om onze vriendin en partner te ondersteunen. Dat troostte haar mogelijk een beetje in het gemis van het verblijf in Buurse.
Op maandagmiddag kwamen we eindelijk met 3 personen aan in ons huis de Heerenkamer. Na boodschappen te hebben gedaan in Haaksbergen troffen we verrukkelijke koeken aan. Zo werd ons korte verblijf al snel weer goedgemaakt. Toen hebben we fietsen gehuurd bij de Dorpswinkel Wildenborg. De volgende dag hebben we op ons gemak de omgeving verkend. Het KNMI voorspelde al temperaturen van boven de 30 graden. De zomer is begonnen!
Huiskip ‘Agaath’ heeft al vriendschap met ons gesloten. We hebben de geraniums voor en bij het huis water gegeven en hoopten dat er niet speciaal iemand voor zou komen. Met open ramen boven hebben we de temperatuur nog wat kunnen drukken voor het slapen gaan. Een moment hebben we overwogen om buiten te gaan slapen, maar de muggen zouden daar blijer van worden dan wij, vreesden we.
Woensdag hebben we heerlijk gefietst door de bossen en heidevelden rondom Buurse. We wilden wat eerder thuis zijn, maar het werd toch nog vijf uur. Toen weer opfrissen, omkleden en naar de het theaterspektakel ‘Hanna van Hendrik’ met Huub Stapel met diner op Vliegveld Twente. Fantastisch, we waren erg onder de indruk! Donderdag hebben we nog een dag gefietst met gelukkig iets lagere temperaturen. Wat is het leven verrukkelijk hier! Een maal tot rust gekomen na een paar dagen werden we ons bewust van de mooie plek, de rust en de omgeving waar ons vakantiehuis lag. Aan het einde van de middag wilden we weer thuis zijn om nog te gaan schilderen in de tuin. Daarna aten we lekker ’thuis’ in ons huis. De eikenprocessierups die overal zat heeft ons al snel gevonden, of wij hem/haar. Echter dit heeft de pret niet kunnen drukken. De rest van de dagen hebben wij op Hamam doeken gezeten om te voorkomen dat we niet direct met het gras in contact kwamen. We hebben Agaath niet binnengelaten en als ze ons te slim af dacht te zijn, wezen we haar haar plek. Afgelopen nacht bleef ze op stok onder de veranda. Ze heeft ons wel voor zich ingenomen:) Vanochtend zat ze bleek en ontroostbaar onder te tafel op de veranda. Het bleef warm en droog, dus hebben we opnieuw de bloemen water gegeven. De gieter lekte van onderen en liet een mooi waterspoor in huis achter iedere keer vullen.
Na vier dagen plezier met elkaar te hebben gehad, was het weer tijd voor ons vertrek. Wat een prachtig sfeervol en goed voorzien huis was de Heerenkamer. We hebben van alle ruimte genoten, in en buitenshuis. Het was warm, erg warm, ook om te slapen. Desondanks riepen mijn vriendinnen, we komen volgend jaar weer, onze afwezige vriendin moet dit ook kunnen beleven! Op onze vertrekdag hebben we nog even koffie gedronken met taart op de Oude Markt in Enschede en toen weer naar het Westen, met weemoed….
Zwaai
Sophie

Recente verhalen

Ieder seizoen de leukste inspiraties ontvangen?
X