Varen door de Twentse natuur: laat de drukte en de mensenmassa maar achter je!

14 maart 2019
Geschreven door Manon

Met je snelle speedboot indruk maken op dames op het stand? In colonne achter toeristen varen aanvaren over de wateren bij Giethoorn? Of decadent in je sloep door de grachten? Varen in Twente doen we heel anders. Namelijk gewoon ‘heanig an’. Ofwel op ons gemak Laat de drukte achter je!

Varen in Twente doen we in alle rust met een picknickmand vol met lekkers en een goede fles wijn in een fluisterboot over de Buurserbeek, of sportief kanoënd over de Dinkel of Berkel. Lees over de leuke ‘varen in Twente’ tips!

Varen met de Buurser Pot over de Buurserbeek.

De Buurserbeek is een natuurlijk meanderende beek die grenst aan de vakantiehuizen van Natuurlogies Buurse Buiten. De Beekloft van Natuurlogies Buurse Buiten is het beginpunt van een wandelroute en fietsroute die langs de Buurser Beek loopt naar Haaksbergen en de Hof van Twente.

Tussen de 15 de en de 19de eeuw werd er allerlei handelswaar over de beek verscheept, zoals brandewijn, textiel en klei. Met een replicaboot “de Buurser Pot” maakt je een schitterende tocht over de oude vaarroute. Je stapt op bij de oude Oosterdorper watermolen. Onder begeleiding van een gids die verhalen vertelt over de Buurserbeek en het aangrenzende waterpark het Lankheet. De Buurserpot vaart van medio april t/m oktober op woensdag, zaterdag en zondag om 13.00, 14.30 en 16.00 uur. In juli en augustus vaart de pot iedere dag. Voor meer informatie en boekingen zie ‘Vaar mee met de Buurserpot’ of neem contact op met Haaksbergen Promotie/VVV bij het Museum Buurt Spoorweg.  Entreeprijs €5 (kinderen tot 12 jaar €3,00)

Vanaf Landgasthof de Haarmühle op 10 minuten loopafstand van Natuurlogies Buurse Buiten kun je met een bootje een tocht maken over het Duitse deel van de Buurserbeek met de naam Alstätter Aa.  Ben je met een gezin met kinderen dan is het leuk om met meerdere bootjes te varen. Onderweg kun je stoppen om in een stukje weiland samen te gaan picknicken. Lekker languit liggen in het gras met de zon in je gezicht. Eigenlijk heb je maar heel weinig nodig om het ultieme vakantiegevoel met elkaar te creëren. Dit zijn momenten die wij ons als gezin altijd blijven herinneren.

Als wij willen kanovaren dan gaan we naar Eibergen. Een dorp 15 km ten zuiden van het Natuurlogies. In het dorpje Rekken kun je een kano huren bij Ten Brink (www.fietsenkanoverhuur.nl) en aan je tocht beginnen over de Berkel.

Recente verhalen

Ieder seizoen de leukste inspiraties ontvangen?
X