Toby lust er wel soep van!

9 juni 2020
Geschreven door Gerard

Mijn vrouw Jolanda en ik komen al een aantal jaren graag naar Buurse om te genieten van de rust, de natuur, de typische oude stadjes, kastelen en landgoederen in Twente. Sinds kort zijn wij de trotse eigenaren van onze Hongaarse rashond  “Toby”. Tijdens onze eerste vakantie met Toby in Buurse was ik bezig met zijn training (het speuren van objecten) op het erf bij de schuur.  Alles verliep rustig en precies zoals hij het had geleerd. Totdat hij zich het verhaal herinnerde van Manon over de Römertopf kip die eigenlijk geen römertopf kip was maar vermoedelijk een oude taaie geëmigreerde Oost-Duitse soepkip van circa 2 kg. Toby kreeg ineens medelijden met Manon en kwam op het lumineuze idee om voor haar een verse kip te gaan vangen. Met die vangst kon Manon  toch nog voor een geslaagde maaltijd zorgen. Omdat er op het erf een flink aantal kippen rondlopen zag Toby zijn kans. Hij was er als de kippen bij. Dus Toby lekker in de benen en even een kip geselecteerd die hij zou apporteren. Echter zo makkelijk laat een toekomstige soepkip zich niet vangen dus vlogen kip en Toby over het erf achter elkaar aan. Het dak van de boerderij, De Heerenkamer en Het Bakhuis, de kip en Toby hebben alles in een flash voorbij zien vliegen!

Naast een gillende en kakelende kip liep er ook nog een andere kip zonder kop achter de 2 aan, namelijk mijn vrouw Jolanda. Ja want wie had verwacht dat Toby vanaf de weg zomaar achter de kip aan zou rennen en hoe stop je dit? Ondertussen schoten ze over de heg, door de heg en oeps daar had Toby de kip bij zijn kont of staart. Maar de kip was niet bang en wist zich los te rukken, gelukkig!

De schade: een kip die in haar imago is gekrenkt want ze had geen veren meer in haar kont. Toby teleurgesteld omdat het vangen van een kip voor Manon niet gelukt was en Jolanda en ik die een hartslag van 250 / 160 hadden en met het schaamrood op onze wangen het hele tafereel stonden na te beleven.

 

 

 

Recente verhalen

Ieder seizoen de leukste inspiraties ontvangen?
X