Homepage Blogs Lente in Twente, volop genietmomentjes!

Lente in Twente, volop genietmomentjes!

thumbnail

Geschreven door

Manon Nijhuis

Met kinderen

1 april 2024

De eerste voorjaarsdagen hebben we gehad. De voorjaarsbloemen bloeien, vogels zijn hun nestjes aan het maken, de dagen worden langer en de temperaturen lopen op. Dus kom maar op met die lente! Dit vinden we een goed moment om vooruit te blikken op de lente in Twente. Ontelbare redenen om ons te verheugen op het voorjaar. Hoewel we van alle seizoenen houden, heeft de lente een bijzondere uitwerking op ons. Misschien komt het door een nieuw begin na een lange winterrust? Elke openspringende knop is een startschot voor een seizoen vol genietmomentjes. Wij geven je 19 redenen waarom de lente in Twente bij ons zo bijzonder is. Om extra te genieten en voor nog meer lentekriebels.

19 redenen waarom lente in Twente bij ons bijzonder is

1. Paasvuren. Het grote begin van de lente voor Twentenaren. Ieder dorp en stad heeft zijn eigen vuur op eerste paasdag in de avond. Als je met Pasen in Twente bent, dan wil je dit spektakel zeker niet missen!

2. Bijtjes. En met die bloemetjes komen ook de bijtjes. Ze vliegen af en aan. Ook zij hebben last van lentekriebels. Breng een bezoek aan buurman Frans ter Huurne, de professionele imker, die meer dan 60 bijenvolken heeft er met veel passie over vertelt. Vergeet niet een pot overheerlijke biologische honing mee te nemen!

3. Bloemetjes. De groene puntjes die zich dapper door de bevroren grond heen worstelen vertellen je dat de lente er echt aankomt. Het duurt niet lang meer of je kunt genieten van de geurige en kleurrijke lente bloemenpracht. Paardenbloemen blazen of een bloemblaadjes Mandela maken. Je kunt het ze gek niet bedenken.

4. Picknicken. Geen boterham achter de computer, in de lente geniet je bij ons buiten van je lunch. Het hoeft geen uitgebreide lunch op een kleedje te zijn. Een luie stoel in het zonnetje en een plankje brood met een heerlijk geurende voorjaarsthee gaan door voor een picknick. Het effect is in ieder geval hetzelfde; je krijgt er zoveel energie van!

5. Opera in de vroege ochtend. Er is toch niets mooier dan wakker worden van een concert met vrolijke vogelgeluiden om je heen in plaats van de wekker die afgaat.

6. Jonge Schotse Hooglanders. Je ziet ze geboren worden in je achtertuin. De moeder koe doet dit in alle rust en de kalfjes zoeken gelijk melk. Ze springen al gauw als jonge honden door de wei. Je blijft je verwonderen.

7. Buiten Spelen. Ja dat dus! Eindelijk weer naar buiten. Laptop en mobiel uit en hup naar buiten met die bleke snoetjes! Niets auto in en lang rijden. Nee, deur opendoen en rennen! Takken verzamelen, hutten bouwen en natuurlijk veel fantasie.

8. Eitje. Een ei hoort erbij. In de paastakken, bij het ontbijt of van chocolade bij de thee. Wij hebben eigen kipjes en dus eieren. Heb je zin in een kakelvers eitje. Kom ze gerust halen.

9. Lammetjesdag. Al heel vroeg in het voorjaar worden ze geboren. Naast onze huisjes vind je een wei vol springende bolletjes wol. En wat dacht je van een bezoekje aan de Haaksbergse Schaapkooi en een bezoek aan de herder in het Haaksbergerveen. Zo puur natuur!

10. Theetuinen open. Van die heerlijk verborgen plekjes die hun tuinhekjes weer openen zodat jij en ik met een warm kopje thee kunnen genieten van de natuur die ontwaakt uit een winterslaap. Je vind ze overal in Twente. En wat te denken van de kruiden die in je eigen tuin en in het natuurgebied groeien. Ze zitten boordevol vitamine C in het voorjaar! We helpen je graag je eigen thee te maken.

11. Terrasje. Ieder jaar weer een feest; het eerste terrasje van het jaar. En wat dacht je van een terrasje in het buitenland. Niet zomaar een terrasje, nee een echt Duits terras met een groot glas bier of een zoet Moezel wijntje. Gewoon op loopafstand van je vakantiehuis.

12. Twents witbier. De heerlijke bitterzoete en volle smaak van echt Twents bier met het schuim nog op je lippen. Proost op de lente!

13. Wolken kijken. Niets is zo Hollands als de luchten. Ga lekker op je rug in het gras liggen naast je huis en benoem de vormen die je in de wolken ziet. Dat geeft je heerlijk gevoel van vrijheid!

14. Moestuin. We houden van onze moestuin met fruit, groenten en kruiden. Vooral als we hem in het vroege voorjaar klaar kunnen maken voor een vruchtbaar seizoen. Van de eerste zaadjes in onze geodome tuinkas, tot de eerste oogst in de tuin. Wil je meegenieten en proeven van de verse oogst? Kom dan een keertje kijken. En wie weet begin jij je eigen moestuin.

15. Bezoek een voedselbos. Voedselbos?! Dat noemen wij onze Twentse natuur. Overal om je heen vind je er bramen, zwarte bessen, vlierbessen, bosaardbeien en ontelbare kruiden om van te smikkelen.

16. Vers fruit. Tijd voor de bosbessen, aardbeien, nectarines en ander heerlijk lentefruit. In Twente vind je een veel fruitboeren. Verzamel ze en pureer je lievelingsfruit, giet het mengsel in ijsblokjes zakjes en invriezen maar!

17. Meerijden in een oude stoomtrein. Dat kan alleen in Twente. Alleen hier waait de wind door je haren terwijl je door de open raampjes het Twentse landschap aan je voorbij ziet glijden.

18. Buiten sporten. Na maanden in de sportschool en fietsend door gure wind voel je nu een warm windje, zonnestralen en ruik je de geur van de lente tijdens het buitensporten en bewegen. Dan lijkt alles vanzelf te gaan.

19. Extra vrije dagen. De lente barst van de extra vrije dagen. Goede vrijdag, Pasen, Pinksteren, en Koningsdag. Dus altijd een moment om in Buurse van de lente te kunnen genieten.

Voel je de lente kriebels en heb je zin in meer genietmomentjes? Kom dan gauw en beleef bij Natuurlogies de lente op zijn best!

Wakker worden met het gevoel dat je helemaal niets hoeft.

Om je heen de Twentse natuur, die je deelt met vogels, eekhoorns, reeën en Schotse Hooglanders.

053 569 61 32
Vandaag geopend: 08.00 tot 17.00
Vandaag geopend: 08.00 tot 17.00
Vandaag geopend: 08.00 tot 17:00
Vandaag geopend: 08.00 tot 17.00
Vandaag geopend: 08.00 tot 17.00
Vandaag: Gesloten
Vandaag: Gesloten