Sauna

Midden in de natuur staat onze op hout gestookte barrelsauna voor 4 personen. Geen grote ruimte, zonder buitenlicht met massa’s mensen. Wel een pure ervaring. De geur van hout, het geluid van knappend vuur, buiten onder de douche, het gras onder je voeten, de zon, de regen, de sneeuw, en ’s avonds een prachtige sterrenhemel om van te genieten. En dat allemaal voor jou alleen. Een sauna zoals je hem enkel bij ons ervaart…  

De sauna is een weerstand boost om de dag mee te beginnen als je even helemaal vrij wilt zijn of om je lichaam te verwennen na een flinke fietstocht of wandeling.

Wist je dat …

In de sauna stijgt je lichaamstemperatuur met zo’n twee graden. Dat zorgt voor een soort kunstmatige koorts die verschillende processen in je lichaam in gang zet om terug af te koelen. Je hartslag stijgt, je begint te transpireren en daardoor komen opgeslagen afvalstoffen vrij die door het lichaam worden afgevoerd. Bovendien hydrateert dit de hoornlaag van je huid en wordt een ongebalanceerde PH-waarde herstelt. Resultaat: een gezondere en stralende huid.

Je lymfeklieren maken witte bloedcellen aan. Deze bloedcellen zijn de ‘soldaatjes’ in je lichaam, zij voeren de strijd tegen indringers van buitenaf zoals allergenen, bacteriën en virussen. Je hart pompt 50% harder waardoor je bloedcirculatie flink gestimuleerd wordt en je organen dus meer en sneller bloed en zuurstof aangevoerd krijgen. Door deze processen train je je lichaam en is het beter bestand tegen ziektekiemen en temperatuurswisselingen. Wie wil dit nu niet!

Wakker worden met het gevoel dat je helemaal niets hoeft.

Om je heen de Twentse natuur, die je deelt met vogels, eekhoorns, reeën en Schotse Hooglanders.

053 569 61 32
Vandaag geopend: 08.00 tot 17.00
Vandaag geopend: 08.00 tot 17.00
Vandaag geopend: 08.00 tot 17:00
Vandaag geopend: 08.00 tot 17.00
Vandaag geopend: 08.00 tot 17.00
Vandaag: Gesloten
Vandaag: Gesloten