Homepage Over Natuurlogies Twente en Buurse

Twente en Buurse

De A1 en A35 zijn drukke autoroutes. En toch hoef je in Twente maar een afslag te nemen om in korte tijd in een volkomen andere wereld terecht te komen. Vanaf de A35 is het een kleine twintig minuten naar de Natuurlogies. Maar al direct nadat je Enschede hebt verlaten, zie je een schitterend buitengebied. Essen, houtwallen, boerderijen, beken… het beroemde Twentse coulisselandschap. Is het een wonder, dat Twente ook bekend staat als ‘landgoed van Nederland’?

Wakker worden met het gevoel dat je helemaal niets hoeft.

Om je heen de Twentse natuur, die je deelt met vogels, eekhoorns, reeën en Schotse Hooglanders.

Natuur & cultuur

Twente heeft veel natuurschoon, gasten komen dan ook vaak speciaal om te wandelen, te fietsen of paard te rijden. Maar een bezoek aan de steden en dorpen is ook de moeite waard. Enschede is een echte studentenstad, met alle bijbehorende (culturele) voorzieningen. Hengelo en Almelo zijn kleiner, maar bieden ook veel winkels en cultuur. Elke stad heeft een eigen geschiedenis die in het erfgoed, bijvoorbeeld van de textielindustrie, is terug te vinden.

Van stad naar buitengebied

Het leuke van Twente is, dat steden en buitengebied nauw zijn verbonden. Ook in de steden en dorpen is volop groen. Bovendien zijn de afstanden betrekkelijk klein, zodat je op de fiets op een dag gemakkelijk natuur, cultuur en winkelen kunt combineren. Vergeet daarbij de dorpen niet, want ook daar is veel te zien en te doen. Juist in de dorpen vind je vaak onverwachte winkels, kunst en musea. Ootmarsum en Diepenheim zijn bijvoorbeeld echte kunstdorpen. In Delden werd onlangs het nieuwe kunstmuseum No Hero geopend, maar er is ook een museum dat de zoutgeschiedenis van dit gebied vertelt. Dichter bij huis in Haaksbergen is het leuke museum Buurtspoorweg, van waar je met een authentieke stoomtrein naar Boekelo kunt. Ook zijn er vaak activiteiten voor kinderen. Of ontdek de landgoederen die je overal in Twente vindt. Zoals het bos- en waterrijke landgoed het Lankheet aan de Buurserbeek.

Buurse & Haaksbergen

De Natuurlogies vallen onder de gemeente Haaksbergen. Het dichtstbijzijnde dorp is Buurse, een lieflijk kerkdorp met een paar winkels. Haaksbergen, even verderop, heeft een uitgebreider winkelaanbod.Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit wat er in te Twente te beleven valt. We vertellen je er met alle plezier meer over!

Wakker worden met het gevoel dat je helemaal niets hoeft.

Om je heen de Twentse natuur, die je deelt met vogels, eekhoorns, reeën en Schotse Hooglanders.

053 569 61 32
Vandaag geopend: 08.00 tot 17.00
Vandaag geopend: 08.00 tot 17.00
Vandaag geopend: 08.00 tot 17:00
Vandaag geopend: 08.00 tot 17.00
Vandaag geopend: 08.00 tot 17.00
Vandaag: Gesloten
Vandaag: Gesloten